Przedsmak Świąt Wielkanocnych

Restauracja Paprika z Kazimierza Dolnego otrzymała III nagrodę podczas III Pokazu Tradycyjnych Stołów Wielkanocnych „Paleta 2003”. Jurorzy docenili jej stół madziarski z kiełbasą paprykową.
I miejsce, za wierne odzwierciedlenie obfitości polskiego stołu wielkanocnego, zdobył hotel Polonia z Lublina. Kucharze z Polonii przygotowali m.in. żurek, wóz drabiniasty z kabanosów i szynkę z dzika z sosem pieczarkowym. II nagrodę otrzymał hotel Europa.

Dziennikarze wyróżnili natomiast Włodzimierza Czernieca z Wojciechowa za stół włościański ze świnią, kaszankami i boczkiem.

Skomentuj



Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Poniżej znajdziesz listę obiektów gotowych udostępnić miejsca noclegowe dla osób z Ukrainy, szukających schronienia w naszym kraju. Skontaktuj się z właścicielem obiektu i uzgodnij szczegóły....
To osoby tworzą świąteczną atmosferę. Jest tyle pięknych miejsce w Polsce, gdzie można spędzić Święta Wielkanocne 2025. Sprawdź listę obiektów, które przygotowały na ten czas ofertę specjalną.
Pokaż stopkę