Przedsmak Świąt Wielkanocnych
Restauracja Paprika z Kazimierza Dolnego otrzymała III nagrodę podczas III Pokazu Tradycyjnych Stołów Wielkanocnych „Paleta 2003”. Jurorzy docenili jej stół madziarski z kiełbasą paprykową.
I miejsce, za wierne odzwierciedlenie obfitości polskiego stołu wielkanocnego, zdobył hotel Polonia z Lublina. Kucharze z Polonii przygotowali m.in. żurek, wóz drabiniasty z kabanosów i szynkę z dzika z sosem pieczarkowym. II nagrodę otrzymał hotel Europa.
Dziennikarze wyróżnili natomiast Włodzimierza Czernieca z Wojciechowa za stół włościański ze świnią, kaszankami i boczkiem.
Dziennikarze wyróżnili natomiast Włodzimierza Czernieca z Wojciechowa za stół włościański ze świnią, kaszankami i boczkiem.
Skomentuj
Dodawanie komentarza
Trwa dodawanie komentarza. Nie odświeżaj strony.
Zobacz także
Najbliższe oferty specjalne
Poniżej znajdziesz listę obiektów gotowych udostępnić miejsca noclegowe dla osób z Ukrainy, szukających schronienia w naszym kraju. Skontaktuj się z właścicielem obiektu i uzgodnij szczegóły....
To osoby tworzą świąteczną atmosferę. Jest tyle pięknych miejsce w Polsce, gdzie można spędzić Święta Wielkanocne 2025. Sprawdź listę obiektów, które przygotowały na ten czas ofertę specjalną.