Meksykańskie przysmaki nad Wisłą

Skomentuj (3)

Restauracja Barbary Sarzyńskiej w ostatni weekend zaproponowała swoim gościom meksykańskie menu przygotowane przez młodego kucharza z Mexico City. Dzień Meksykański cieszył się dużym powodzeniem.

Marco Antonio Esquivel Hernandez jest uczniem prestiżowej szkoły Centro Culinario Ambrosia w Mexico City. W restauracji Barbary Sarzyńskiej poznaje tajniki polskiej kuchni, dzieląc się również swoim doświadczeniem z pracownikami restauracji przy Nadrzecznej. Pokaz jego umiejętności miał miejsce w miniony weekend. Gościom restauracji Barbary Sarzyńskiej zaproponowano w ramach Dnia Meksykańskiego trzy dania – delikatną rybę z sosem pomidorowym – pescado de jitomate, zimowy przysmak meksykański – sopa de champinones. Największym powodzeniem cieszyły się zapiekanki z tortilli z masą z czarnej fasoli z kawałkami avocado i pomidorów – quesadillas.

Przygoda z kuchnią latynoską ma w restauracji Barbary Sarzyńskiej już swoja tradycję. Kilka lat temu zamorskie dania serwował tu kucharz z Ekwadoru.

Dla miłośników kuchni meksykańskiej dobra wiadomość: potraw przygotowanych przez Marca Antonia będzie jeszcze można skosztować w połowie marca. Co przygotuje następnym razem? Warto przekonać się osobiście.

 

Fot. Z archiwum restauracji Barbary Sarzyńskiej

Skomentuj


Dodane komentarze (3)

Mapa

Restauracje

Sarzyński - Restauracja Na Piętrze


Zobacz także

Najbliższe oferty specjalne

Poniżej znajdziesz listę obiektów gotowych udostępnić miejsca noclegowe dla osób z Ukrainy, szukających schronienia w naszym kraju. Skontaktuj się z właścicielem obiektu i uzgodnij szczegóły....
Zaplanuj razem z nami świąteczny wyjazd do dowolnego miejsca w Polsce. Poznaj oferty specjalne noclegów na Wigilię i Boże Narodzenie 2024.
Pokaż stopkę