Restauracja Barbary Sarzyńskiej w ostatni weekend zaproponowała swoim gościom meksykańskie menu przygotowane przez młodego kucharza z Mexico City. Dzień Meksykański cieszył się dużym powodzeniem.
Marco Antonio Esquivel Hernandez jest uczniem prestiżowej szkoły Centro Culinario Ambrosia w Mexico City. W restauracji Barbary Sarzyńskiej poznaje tajniki polskiej kuchni, dzieląc się również swoim doświadczeniem z pracownikami restauracji przy Nadrzecznej. Pokaz jego umiejętności miał miejsce w miniony weekend. Gościom restauracji Barbary Sarzyńskiej zaproponowano w ramach Dnia Meksykańskiego trzy dania – delikatną rybę z sosem pomidorowym – pescado de jitomate, zimowy przysmak meksykański – sopa de champinones. Największym powodzeniem cieszyły się zapiekanki z tortilli z masą z czarnej fasoli z kawałkami avocado i pomidorów – quesadillas.
Przygoda z kuchnią latynoską ma w restauracji Barbary Sarzyńskiej już swoja tradycję. Kilka lat temu zamorskie dania serwował tu kucharz z Ekwadoru.
Dla miłośników kuchni meksykańskiej dobra wiadomość: potraw przygotowanych przez Marca Antonia będzie jeszcze można skosztować w połowie marca. Co przygotuje następnym razem? Warto przekonać się osobiście.
Fot. Z archiwum restauracji Barbary Sarzyńskiej
Skomentuj
Dodane komentarze (3)
-
fajny pomysl
-
A jakie lokale (restauracje, kawiarnie, puby, bary) w Kazimierzu byście polecili? Może któregoś nie znam...
-
dzień meksykański to może i tak,bo taki bar( u Izy R.) to się nie utrzymał...