W najbliższą sobotę w Kuncewiczówce odbędzie się kazimierska promocja książki Igi Sarzyńskiej „Moje cztery pory roku”. To naprawdę pięknie wydany album poświęcony wypiekom z Pracowni Artystycznej Sarzyński, który zdobył laur tegorocznych Targów Sweet Expo.
Spotkanie z Igą Sarzyńską w Kuncewiczówce będzie okazją nie tylko do poznania albumu „Moje cztery pory roku” i kulisów jego powstania, ale także do uszczknięcia rąbka tajemnic cukierniczych autorki. Książka to rzeczywiście pięknie wydany poradnik – z przepisami, radami na temat pieczenia ciasteczek i babeczek i tortów, ale i szablonami do samodzielnego wyrobu dekoracji.
- Książka „Moje cztery pory roku” dedykowana mojemu Tacie to spełnienie mojego marzenia – mówi Iga Sarzyńska. – Pokazuję w niej to, nad czym pracowałam przez ostatnie sześć lat i traktuję ją jako podsumowanie pewnego etapu mojej pracy. Wiem, że za rok będę robiła także inne rzeczy. Chcę poznać tajniki czekolady, ale chcę też pielęgnować to, co w pracowni robiłam do tej pory, to, z czym się utożsamiam.
Na tegorocznych Targach Expo Sweet książka Igi Sarzyńskiej zdobyła laur targów, a jej autorka – tytuł Branżowej Osobowości Roku.
- Jest to niesamowite wyróżnienie, bo zazwyczaj nominowane są osoby starsze – mówi Iga Sarzyńska. - To dla mnie bardzo ważny sygnał, że osoby znaczące w branży cukierniczej mnie doceniają.
Dorośli będą mogli się spotkać z Igą Sarzyńską w Kuncewiczówce w sobotę, a w niedzielę – dzieci. Specjalnie dla nich Pracowania Artystyczna Sarzyński organizuje wielkanocne warsztaty dekorowania ciasteczek świątecznych i babeczek.
Skomentuj
Dodane komentarze (1)
-
Slono bylo w Kuncewiczowce ale i tam cos sie ruszylo. Czy bedzie slodko to sue okaze. Czas sie zmienia i ostatnie relikty komuny odchodza w niebyt.