Aktualności dla "kuchnia Słowian"

Nie wszyscy podczas majówki stali w korkach i kolejkach. Nie wszyscy „spacerowali” po zatłoczonych ulicach. Byli też tacy turyści, którzy wybrali spokój, ciszę i świeże powietrze. Bo tak właśnie wyglądała „Majówka z Archeologią” w Żmijowiskach.

„Kuchnia Słowian…” autorstwa Hanny i Pawła Lisów po raz kolejny została doceniona i nagrodzona. Tym razem książka zdobyła nagrodę AIG PRIX w kategorii „Prix de la Littérature Gastronomique” przyznaną przez Akademię Gastronomiczną.

„Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków” autorstwa Hanny i Pawła Lisów została nagrodzona w konkursie „Książki Roku 2015” organizowanym przez Magazyn Literacki Książki. Uzyskała tytuł „Książki Sierpnia 2015” w kategorii „Kultura kulinarna”.

W księgarniach pojawiła się właśnie „Kuchnia Słowian, czyli o poszukiwaniu dawnych smaków” – nowa książka autorstwa kazimierzaków zafascynowanych archeologią doświadczalną – Hanny i Pawła Lisów.

Dla wszystkich miłośników tradycyjnych polskich smaków i kuchennych eksperymentów mamy dobrą wiadomość! W przyszłym roku na rynku pojawi się w nowej odsłonie „Kuchnia Słowian” autorstwa Hanny i Pawła Lisów, w której znajdziecie ponad sto dwadzieścia przepisów. Jesteście ciekawi, co jedli nasi przodkowie… 1000 lat temu?

Pokaż stopkę