Aktualności dla "Iga Sarzyńska"
Koniec tygodnia w Kazimierzu zapachnie piernikami. Piernikowy weekend w Piekarni Sarzyński to propozycja dla miłośników świat, pierników i Kazimierza.
Pracowania Artystyczna Sarzyński zaprasza na pierwszy w tym roku weekend tematyczny Święto Wiosny”. Tym razem tematem przewodnim będzie dekorowanie wypieków, oczywiście w tonacji wiosennej.
W najbliższą sobotę w Kuncewiczówce odbędzie się kazimierska promocja książki Igi Sarzyńskiej „Moje cztery pory roku”. To naprawdę pięknie wydany album poświęcony wypiekom z Pracowni Artystycznej Sarzyński, który zdobył laur tegorocznych Targów Sweet Expo.
„Moje cztery pory roku” to książka, która zabiera czytelników w niezwykłą podróż do magicznego świata wypieków. Znajdziemy w niej piękne fotografie unikalnych tortów, babeczek i pierników oraz oczywiście przepisy. Autorką publikacji jest kazimierzanka Iga Sarzyńska.
Pierniki większości z nas kojarzą się ze świętami Bożego Narodzenia. I słusznie. Malutkie i lukrowane mogą nam posłużyć jako ozdoba choinkowa, te większe jako świąteczny deser. Te korzenne ciasteczka w każdej postaci możemy spotkać w Piekarni Sarzyński. Przed nami – piernikowy weekend.
W sobotę Kazimierzu miało miejsce prawdziwe święto lawendy – Lawendowe Love. Przez cały dzień skwer przy placu zabaw trwały warsztaty, spotkania, brzmiała muzyka a nad tym wszystkim unosił się wspaniały zapach lawendy.
Za nami pierwsze w historii Kazimierza Dolnego Święto Koguta. Przez dwa dni w Piekarni Sarzyńskich odbywały się warsztaty z formowania i dekorowania kogutów a na wszystkich gości odwiedzających w tym dniu piekarnię czekały miłe niespodzianki.
Statuetka dla Kobiety Przedsiębiorczej Roku 2016 przyjechała do Kazimierza. Otrzymała ją Iga Sarzyńska z Pracowni Artystycznej Sarzyński.
Kazimierski kogut z ciasta – symbol Kazimierza Dolnego znowu wraca na pierwsze strony gazet. Jednak nie jako atrakcyjna lokalna pamiątka z Miasteczka, ale jako przedmiot sporu pomiędzy przedsiębiorcami.
Piekarnia i Pracownia Artystyczna Sarzyński prezentowały swoje wyroby na tegorocznych Targach Expo Sweet 2016. Było wytrawnie i słodko. I jak najbardziej kazimiersko.
Desery z Kazimierza, w tym słynny kogut kazimierski, trafiły do luksusowego wydawnictwa kulinarnego „Wykwintne desery polskie” przygotowanego pod patronatem Anny Komorowskiej. Ich autorką jest Iga Sarzyńska, która znalazła się wśród 23 najlepszych się cukierników polskich.
Tylko do 22 lutego można głosować na Igę Sarzyńską, jedną z tegorocznych kandydatek do tytułu Branżowej Osobowości Roku. Konkurs organizowany jest przez „Przegląd Piekarski i Cukierniczy”. Głosować można codziennie.
Do 22 lutego 2015 roku trwa głosowanie na Branżową Osobowość Roku. Kandydaci to osoby niezwykle cenione w świecie piekarskim i cukierniczym lub takie, które w ostatnich 12 miesiącach w szczególny sposób w nim zaistniały. Jedną z kandydatek jest kazimierzanka Iga Sarzyńska!
Jak zrobić masę cukrową? Jak przygotować lukier królewski? Jak ozdobić gotowe ciasteczko? Odpowiedzi na te pytania poznali uczestnicy warsztatów cukierniczych w Piekarni Sarzyński. Warsztaty prowadziła Iga Sarzyńska laureatka konkursu na najpiękniejszy tort okolicznościowy na Targach Sweet Expo 2013.
Ponad 200 ręcznie wykonanych cukrowych kwiatów, listków i… miesiąc pracy. Ale warto było. Tort weselny z Pracowni Artystycznej Sarzyński okazał się rewelacją V edycji branżowych Targów Expo Sweet 2013 w Warszawie.
- Marzenia się spełniają! – czytamy na profilu Pracowni Artystycznej Sarzyński na jednym z portali społecznościowych. Co jest przyczyną tej radości i powodem do dumy znanej kazimierskiej firmy?