Tropikalna kolacja w Walencji

Udostępnij ten artykuł

Kolejna kolacja autorska w Walencji miała charakter latynoski. Przygotowywała ją młodzież z Brazylii i Meksyku, goszcząca na Lubelszczyźnie na zaproszenie lubelskich szkół.

Pierwsza czerwcowa kolacja autorska w Dawnym Pensjonacie Walencja na Górach jakby na dobrą wróżbę oczekiwanego upalnego lata miała charakter meksykańsko – brazylijski. Dzięki młodym ludziom z obu kontynentów amerykańskich goście mieli okazję poznać egzotyczne smaki, np.  potrawę meksykańską, zwaną Mola (kurczak w sosie czekoladowo bananowym) oraz świetną zupę aztecką z avokado.

Kolacji jak zwykle towarzyszyła muzyka – tym razem oczywiście południowoamerykańska – i tańce w strojach ludowych w wykonaniu amerykańskich gości.

Gospodarze Folwarku Walencja zapowiadają, że następna kolacja autorska będzie miała charakter otwarty.

Data publikacji:

Autor:

Komentarze