Przygotowywał dania dla najbardziej znanych polityków, biznesmenów, aktorów, piosenkarzy i sportowców zarówno w Polce, jak i we Włoszech. Jego potrawy w czasie pielgrzymki do Polski jadali także papież Jan Paweł II i Benedykt XVI. Prowadził cykliczny program kulinarny w telewizji TELE 5 –„Buon Appetito”. Występował w programach „Europa da się lubić”, „Kawa czy herbata” czy „Biznes z gwarancją”. Aktualnie można go oglądać w TV Polsat, gdzie w programie „Atleci" prezentuje dietetyczne potrawy kuchni włoskiej. Aktywnie uczestniczy w najważniejszych wydarzeniach kulinarnych w Polsce jako organizator kolejnych edycji Konkursu Włoskiej Sztuki Kulinarnej „Arte Culinaria Italiana” oraz licznych imprez charytatywnych czy jako juror w wielu konkursach. Ekspert i doradca kulinarny.
Mowa oczywiście o Giancarlo Russo, który w czasie tegorocznej Majówki z Zajazdem 2 maja spróbuje pobić rekord Guinnessa, przygotowując na kilkumetrowej patelni potrawę z 300 kg muli!
Czy mu się to uda? Przy gorącym dopingu ze strony publiczności – jest to bardzo prawdopodobne, zwłaszcza, że to nie będzie jego pierwszy tego typu rekord. W 2005 r. Giancarlo Russo został wpisany do „Księgi rekordów Guinnessa” za przygotowanie największej włoskiej potrawy z grzybów.
Tegoroczna Majówka z Zajazdem to nie tylko Dzień Kuchni Włoskiej. Atrakcji będzie o wiele więcej, i to nie tylko kulinarnych.
Ramowy program:
1 maja wtorek - koncert zespołu „Czerwone Gitary”
2 maja środa - koncert zespołu „Budka Suflera” wraz z zaproszonymi Gośćmi (Izabela Trojanowska, Felicjan Andrzejczak)
3 maja czwartek - koncert zespołu „Rico Sanchez & Gipsy Kings Party”
5 maja sobota - koncert zespołu „Bayer Full”
Majówka upływać będzie pod hasłem pomocy w zebraniu środków na budowę Gminnego Zespołu Szkół zniszczonego podczas ubiegłorocznej katastrofy budowlanej.
Patronem medialnym tego wydarzenia jest Kazimierski Portal Internetowy.
Bilety do nabycia na stronie www.weekendmajowy.com.pl oraz w Hotelu "Zajazd Piastowski" - Kazimierz Dolny, ul. Słoneczna 3, tel. 81 88 90 900, kom. 609 628 999.
Więcej informacji na stronie www.weekendmajowy.com.pl
Szanowni Państwo, informujemy, iż w związku z brakiem możliwości zakończenia przed 2 maja procedur związanych ze zgłoszeniem próby pobicia rekordu Guinnessa zmuszeni jesteśmy przenieść to wielkie wydarzenie na inny, późniejszy termin. O dacie imprezy poinformujemy Państwa w późniejszym czasie. Niemniej jednak 2 maja zapraszamy Państwa na dzień kuchni włoskiej z udziałem Giancarlo Russo. Organizatorzy.